Mozarts Requiem

Julekoncerter 2022

 

Holmens Kirke mandag den 12. dec. kl. 20

Køb billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/8g22h70nle

 

 

Skt. Johannes Kirke søndag den 18. dec. kl. 16

Køb billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ora6n7d3cp

 

 

Smagsprøve fra "Måske en Martsnat"

Koncerter

 

Koncerter 2022:

Søndag den 25. sept. kl. 16 i Johanneskirken - Jubilæumskoncert Tritonus/Diabolus

Tritonus 50 år - Jubilæumskoncert 

Diabolus 10 år

 

Skt. Johannes Kirke, Blegdamsvej 1A, 2200 København N 

Søndag den 25. september 2022 kl. 16:00

 

“Stadig vilde med sammen at skabe smukke og meningsfyldte koncerter, og det jubles der over.” 

 Koret Tritonus har rundet de 50 år og projektkoret  Diabolus har rundet de 10 år.  

Det er unikt, fordi de to toneangivende og nyskabende kor, der er skabt af kormesteren John Høybye, er nulevende, aktive og med samme DNA.

Jubilæerne fejres med en sydende, swingende og klingende fælles koncert i Skt. Johannes Kirke på Skt. Hans Torv d. 25. september klokken 16.00. Link til billetter findes på Tritonus.dk og Diabolus.dk

John Høybye stoppede i 2006 - efter 35 år – som dirigent for Tritonus, men fortsætter som dirigent for projektkoret Diabolus. Jakob Høgsbro har nu  overtaget dirigentstokken for Tritonus.

De to kors ialt 90 sangere fremfører ny og ældre musik af Høybye og Høgsbro. Høybyes “Lyse Motetter” og Høgsbros “Runeskrifter” bakkes op af musikere fra DR Symfoniorkesteret samt Mads Haabers Trio. Desuden synges der også værker af Paul Simon og Sting samt værker fra Høybyes ”Måske en martsnat”. 

Tritonus blev stiftet i 1971 og blev opkaldt efter bogstaverne på det HF-kursus, der gav grundstammen af sangere. Intervallet mellem tonerne h og f kaldes i musikken en “tritonus”, og benævnes i ældre musik som “Diabolus in musica”.  

Korene er både helt deres egne og samtidig en del af en fælles historie:

Tritonus blev banebrydende med rytmiske koreksperimenter, brud med almindelig koropstilling og levende musikalske optrædener. Altid med smuk klang, uanset om det var rene klassiske værker eller moderne eksperimenter.

Under Jakob Høgsbros ledelse fortsætter koret samme linje med alt fra Høgsbros egne værker og arrangementer til andre komponisters klassiske og rytmiske værker. Bl.a. med samarbejder med astrofysiker Anja C. Andersen, Cæcilie Norby, Copenhagen Jazz Orchestra, strygere fra DRSO, Louise Fribo og skuespiller Jesper Asholt. 

I 2011 stiftede Høybye projektkoret Diabolus, der består af 50 sangere, der alle har sunget eller stadig synger i Tritonus. Ambitionerne, klangen og det musikalske udtryk er intakt, fra Ellingtons ”Sacred Concert”, Mozarts ”Requiem”, til Høybyes egne nykomponerede værker.       30 af Diabolussangerne har været med helt tilbage fra 70`erne. Stadig vilde med at synge sammen. Med stor kærlighed til musikken, med musikalsk nysgerrighed og gåpåmod  - nu med alderens erfaring.

 ”Still crazy after all these years”, -  det er det, de 2 kor fejrer sammen.

 

 

 

 

 

 


 

Højdepunkter fra Carmina Burana på Bellahøj Friluftsscene